Wednesday, January 26, 2011

vrata / puerta / tür / door / porte 4





































IZA VRATA

scenario no.1


Na kamenom, izlizanom podu sedi ćelava mlada žena. Velike crne oči iznad kojih nema obrva napregnuto posmatraju niz tarot karata koje su raspoređene svuda oko nje. Uzima čašu vode koju polako ispija dok gleda u centralnu kartu na kojoj je krug ispunjen zodijačkim znakovima sa sfingom na njemu.


scenario no.2


Krupan čovek širokih ramena pakuje stvari u kofer koji leži otvoren na drvenoj klupi bez naslona. Mršava, sitna žena mu dodaje plavo-belu kapetansku kapu dok joj se malena devojčica drži za suknju i ispod oka posmatra situaciju. Čovek stavlja kapu na glavu, zatvara kofer i velikim šakama prelazi nežno preko sitnih, kovrđavih uvojaka.


scenario no.3


Crna mačka leži na vrhu masivnog dvokrilnog braon ormara i maše repom dok posmatra babu koja se grbavo nadnosi nad veliku kofu napunjenu vešom. Zvuk trljanja odeće i blobotanja vode ispunjava senovitu unutrašnjost kuće. Na zidu preko puta vrata je velika barokna slika svetog Roka sa gubavcima, a ispod nje je mali, jednostavan sto na kojem se nalaze čarape, makaze i konci.

2 comments:

  1. Ovo je Dalmacija a unutra sede ljudi, prže ribu i piju bevandu!

    ReplyDelete
  2. Ne želi da izgubi ni sekundu vremena. Velika plastična torba neprijatno pritiska crveno rame, kosa smotana u neobaveznu punđu, frotirska žuta haljinica i plastične papuče mirišu na lavandu. Drži se za kvaku dok je baka upija pogledom. U mesecima koji imaju r u imenu, obe će se sećati ove scene.

    ReplyDelete

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci