Sunday, June 14, 2009

Kanska fantastik trojka

Sa nestrpljenjem iščekujem tri filma sa ovogodišnjeg kanskog festivala:

No.1 "Antichrist", Lars Von Trier

Novi film anksioznog Trier-a je očigledno ponovo uzburkao kritičku javnost i publiku širom sveta. Specijalno me raduje izbor William Dafoe-a za glavnu mušku ulogu. Progresivni Danac je sigurno jedan od najinteresantnijih filmskih režisera trenutno, te me raduje što ću uskoro gledati ovaj film.

No.2 "Le Ruban Blanc", Michael Haneke

Čeka nas i pobednik zlatne palme, novi Haneke-ov film. Režiser kultnog psihoanalitičkog s/m ostvarenja "La pianiste" (Profesorka klavira) je ponudio priču o zlu i krivici čija je radnja smeštena na početak 20. veka. Govori o lošoj strani represivnog obrazovanja uz upečatljivu crnu-belu fotografiju.Nadam se još jednom maestralnom delu.

No.3 "Thirst", Chan-wook Park

Jedan od vodećih azijskih režisera Park je odlučio da svoju fascinaciranost pitanjima zločina, kazne, osvete i ljubavi prebaci na područje fantastike. Tema su vampiri! U njegovom slučaju sigurno ćemo imati prilike da vidimo osvežavajući pristup toliko eksploatisanoj temi. Azijski vampiri u večitoj moralnoj borbi između zla i dobra. Ne sumnjam da će fotografija, kamera i režija biti spektakularni.

Sad samo da čekamo na pojavljivanje filmova na muli, torentu ili čak i na ulici i vrhunska večernja zabava može da počne!

No comments:

Post a Comment

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci