Monday, December 5, 2011

vrata / puerta / tür / door / porte 10














































IZA VRATA

scenario no.1

U maloj prostoriji nalaze se raspadnuti komadi nameštaja. Na izgrebanom stolu je rashodovana  mikseta preko koje leži klupko crnih i crvenih kablova. U desnom uglu, pored vrata, polomljene slušalice vise sa metalnog stalka za mikrofon. Na zidovima se nalazi par rege postera od kojih je najveći crno beli portret Bob Marleya sa džointom u ruci. Iscepane kutije od magnetofonskih traka se nalaze na prljavom podu zajedno sa žuto-zelenim flajerima na kojima je crvenim fontom ispisano ime rege radio stanice. Prazne kutije velikih rizli se nalaze i na stolu i na podu.

scenario no.2

Visoka crna devojka koščatog lica je okrenuta leđima prema vratima. Preko njene kraće frizure vidimo rumeno, okruglo lice mladića koji priča sa njom. Oboje u rukama drže manje kutije kojima je ispunjen veći deo prostorije.
"Jel hoćeš da zajedno idemo na Banovo ili da se podelimo?"
"Lakše mi je da startujem ljude kad si sa mnom. Devojkama svi otvaraju vrata"
"Počinje da me zamara ova uzaludna akcija. Zabole ljude za kerove kad nemaju šta da jedu. Kad bi im ponudila šenje možda bi se i otvorili"
"Jel to znači da ja treba da budem babojebac?"
"Babe nemaju kintu. Ali zato matori pederi imaju. Spremi guzu za miloguze"
Njihov smeh ostaje u prostoriji dok izlaze u hodnik sa kutijama u rukama.

scenario no.3

Na plastičnim policima uz zidove nalaze se gumena ronilačka odela, kompleti peraja i niz raznolikih maski za ronjenje. Na podu su boce za ronjenje i razni alati. Metalna kaseta za garderobu prekriva celu površinu zida levo od vrata. Zeleno-plave podne pločice su vlažne od razbacanih malih kapljica vode.

1 comment:

  1. Na podu obloženom crnim i belim pločicama, postavljenim pod uglom od četrdeset pet stepeni u odnosu na modroplave zidove, rasprostrt je vuneni crveni tepih. Za okruglim stočićem sedi starica sa kapuljačom navučenom skoro do usahlih usana i jedva progovara nešto nerazumljivo, gledajući u svoje koščate, izborane šake. Po izljuskanom plafonu, sa kojeg kaplje sluzava tečnost, lazi ćelava, obnažena devojka iz čije kičme izrastaju zaobljeni rogovi. Mermerna statua dečaka, smeštena u jednoj od tri polukružne niše, iznenada oživljava i odapinje luk prema jednoj od njih dve...

    ReplyDelete

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci