Monday, July 4, 2011

06.jul / Nove Uši za Novu Muziku / Sinagoga / Novi Sad

Preporučujem vam odlazak na ovaj događaj, ukoliko ste u mogućnosti da odete u Novi Sad.

06. jula, u novosadskoj Sinagogi, biće održana dva koncerta.

Prvi koncert pod nazivom The Cone Gatherers , predstaviće dela, mahom, evropskih postminimalista , kao što su: Graham Fitkin, Jacob Ter Veldhuis, i Howard Skempton . Pored pijanistkinje Branke Parlić, nastupiće ,nakon puno godina odsustva, i novosađanin Milan Vrsajkov , čelista koji već dugi niz godina živi u Ljubljani.



Na drugom koncertu iste večeri, imaćemo priliku da čujemo mladog kompozitora i kontrabasistu iz Francuske Florant Ghys-a. Kao kompozitor razvio je stil koji spaja savremenu i pop muziku uz manje ili više izraženu pulsaciju, dok je kao kontrabasista opredeljen za solo izvođenje sa laptopom i midi kontolerima. Koristi samplove iz delova vremenske prognoze i drugih izvora sa Radija i TV. Sa nešto izmenjenim programom, nastupiće i sledeće večeri na Suba stejdžu na Exit Festivalu.

Ciklus koncerata Nove uši za Novu Muziku pokrenut je sa idejom da se Nova Muzika – minimalizam, postminimalizam i totalizam, kao muzički pravac koji briše granice između umetničke muzike i muzike drugih stilova, predstavi publici kroz nekoliko koncerata tokom cele godine.Ovo je, zapravo, nastavak Art scene koja, pri Exit Festivalu, postoji od 2006. i tokom svih ovih godina, ima svoj ustaljeni termin veče uoči otvaranja Exit festivala.

No comments:

Post a Comment

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci