Wednesday, January 12, 2011

vrata / puerta / tür / door / porte 3

 
































IZA VRATA

scenario no.1

Devojčica od 7-8 godina u crveno-crnoj kariranoj suknji stoji sa pognutom glavom i ispruženim rukama ispred naboranog i namrgođenog starijeg čoveka. Njegove guste spojene obrve se sinkopirano pomeraju sa zelenim krajevima bade mantila koji odskaču od zamaha trske koju drži u rukama.

scenario no.2

Stan je prazan. Od nameštaja je ostala samo jedna drvena stolica koja je okružena razbacanim novinama. U kuhinji iz slavine kaplje voda. Na zidu u hodniku je stara požutela fotografija suvog čoveka sa velikim brkovima koji u ruci drži cilindar.

scenario no.3

Znojava debela žena u kuhinji tranžira meso. Njena majka sedi za stolom u trpezariji i otvara pasijans. Iza nje, na stalku, je veliki šareni papagaj koji krešti
"mon cheri, mon cheri !".

6 comments:

  1. Sjajan ti je ovaj serijal sa vratima. Samo tako nastavi. :)

    ReplyDelete
  2. Ma iza je advokatska kancelarija! :)

    ReplyDelete
  3. Iza vrata je njegov atelje. Mracan i hladan kakav je bio i on, kad je hteo da ga se ne uznemirava. S leve strane preko puta velikog ogledala stoji plasticna lutka s kruskastim grudima i frizurom Bet Dejvis. Nema ruke, ali stoji vrlo dostojanstveno bez oslanjanja na zid. On takodje stoji, naoruzan nedostacima gladi i dozivotnom patetikom, spreman za slikanje tekstova o ubijanju ljudi..

    ReplyDelete
  4. Definitivno me scenario broj 2 asocira na nešto što može da se krije iza ovih vrata.

    ReplyDelete
  5. br.2,jer krije najveću misteriju

    ReplyDelete
  6. Miris zagorelog mleka oseća se već na ulici. Razvaljeni poštanski sandučići svetlucaju tupo pod difuznim svetlom. Iza vrata u prizemlju čuje se Šopenova etida za klavir koju "gazi" svađa dveju žena iz dvorišne kuće na drugoj strani hodnika.

    ReplyDelete

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci