Thursday, October 28, 2010

Lust For Life

















Cover Sports Illustrated

October 28th 1974


lush life
















Roxy Music
City Hall

Newcastle,England
October 28th 1974
poroci













Cover Pageant
October 1974

horor filmovi

















Release date
October 1974




slike Francisa Bacona
















Francis Bacon
(28 October 1909 – 28 April 1992)
Man with a dog


Ch ch ch Changees.













Radio City Music Hall
New York, 28.October 1974
 
Eros

14 comments:

  1. Je l' se to meni čini ili je ova retrospektiva povodom: "Happy Birthday to You!"? :)

    ReplyDelete
  2. ...birthdaaaaay...

    (koje si beše godište, doglideru, 73-4?)

    ReplyDelete
  3. Za našu izgubljenu generaciju, a za slavljenika. Nadam se da će sve plemenite želje da ti se ispune i to - podhitno. :)

    ReplyDelete
  4. Mislio sam da si mladji, bar tako izgledas (ovo shvati kao kompliment).
    Nebitno, aj da si ziv i zdrav, a sve ostalo...jebes ga, doci ce ako treba da dodje :)

    ReplyDelete
  5. retka, i ti pripadaš lostu?:)
    moram da uzmem poveliki dah za gašenje svih tih svećica:)

    vrabac,
    hvala!
    genetika mi takva...forever young :)
    slažem se za zdravlje, sve ostalo prema zaslugama:)

    ReplyDelete
  6. Nego šta, i ja se potpisujem u taj isti spomenar. :) Vežbaj dah, šta misliš kad ih bude komada 100. :)

    ReplyDelete
  7. Srećan rođendan :)
    Ali mogla sam da se kladim u bilo šta da si '75... eeee
    Sa srećom Kerovođo, i želim ti da (i to uskoro) završiš onaj album posvećen T. i da se spakujete put Japana i da ne odustaneš, da ne odustanete i da se pakujete stalno, i da poželiš par dana odmora, pošto ste traženi na sve strane, i da... ma dopiši sam, škorpije to ionako najbolje rade... da izmišljaju čudesne preokrete :)

    ReplyDelete
  8. yzse, hvala...ipak 74-to
    možda zvezde mogu da pomognu u trasiranju puta ka japanu? :)

    ReplyDelete
  9. Što se zvezda tiče, imaš od juče pozdrav dr. Brusa Liptona po tom pitanju. Radili su astrološke statistike i što je osoba "prosvećenija" manje je podložna tim uticajima, to jest aspekte među planetama transformiše na sopstveni način. On je baš objašnjavao kako Sunčev sistem gleda kao kompleksno el-magnetno polje. Sunce je tu glavno, a pomeranje ostalih tela kao gigantskih elektromagneta menja potencijale tog polja. Muzički, svako nebesko telo ima svoj sopstveni zvuk, i sve interakcije među njima opet proizvode nove tonove. Trajanje nekih ranijih tonova ili harmonija se stalno kombinuje sa novim. Muzika sfera... Samo što sam ja tu duduk, a tebi je već lakše da shvatiš kako se stvara ta nebeska muzika. Elem, kada počne novi zvuk samo je i jedino na tebi da li će to zvučati kao haos ili ćeš iskombinovati nešto lepo. Škorpionski sistem i jeste da se od đubreta napravi zlato i obrnuto, alhemičarski princip.
    Po zapadnom, tebi je Mesec u Ovnu, a to su "ratničke" države, Nemačka i Japan. I u toku sledeće godine idu ti udarne promene po tom pitanju. Mada ti neće biti lako, bićeš rastrzan na sve strane. Pošto je Mesec ženski princip i tvoja majka će dosta dramatično da preživljava sve oko sebe.
    Za godinu do dve imaćeš tačno potpuno novu životnu priču kada ti Saturn pregazi 5 planeta, ali u isto vreme napravi jak trigon sa natalnim Jupiterom. Neke stvari će biti završene jako brzo, a neke nove će odjednom početi da funkcionišu i to savršeno.
    I da, oprosti se od ideje da praviš neku uspešnu karijeru u matičnoj državi, okreni se stvarno prekomorskim državama.
    Sa vedske strane taj tvoj Jupiter je ekstremno jak i to za posao. Na tvom mestu, da mi neko ponudi da radim muziku za japanske reklame ili anime, odmah bih prihvatila. Vedski Saturn je taj koji te vodi, u prevodu, mogao bi da kombinuješ nešto staro evropsko sa tehnološki najnovijim. Napr, da radiš muziku inspirisanu Bahovim kantatama ili renesansnim pevanjima, ali na neki spejs način. Nema potrebe da to detaljno pišem, mislim da sam već znaš u kom pravcu da se krećeš.
    Ono što je najlepše u celoj priči jeste da je tvoj Mesec vedski u "Dhanishta" poziciji. Ima dva značenja: "Dhana" je bogatstvo, a "Dhvani" je zvuk. Orginalno ta stanica se i zove "Simfonijska zvezda". Simbol kojim se predstavlja je bubanj i vezana je za precizan ritam, nad kojim se dalje stvara muzika. Šivin bubanj kojim on zadaje početni ritam i tako stvara raznolikosti u svetovima.
    I jedna grdna stvar, Dhanishta pamti kao slon,i dobro i loše... i čeka pogodan trenutak... za osvetu. Ako se naučiš da ne gubiš vreme na to, počećeš da primenjuješ glavni princip takvog Meseca - na pravom mestu, u pravo vreme.

    Neću da te lažem, neće ti biti lako, ali biće probojno... Zato ne odustaj i udri :)

    ReplyDelete
  10. yzse, alal vera!

    pa ovo je punokrvni post u komentaru :)

    mada, pretpostavljam da bi trebalo da barataš sa preciznijim informacijama (sat rođenja, mesto rođenja) za preciznije zvezdane pretpostavke?

    da neće biti lako već znam - i am born to fight:)

    ReplyDelete
  11. Malo haotičan post, a i nepristojno je širiti se baš toliko po tuđim blogovima ;)
    Stvarno su potrebni i ti prostorvreme podaci i to služi da se postavi tačna linija ascedenta i postave kuće, pa onda mogu da ti gledam u sitna crevca... Ali da ti kaže baba sinko, trigon 5 planeta sa Jupiterom je trigon, gde god da ti je uleteo. Iskoristi to i ne brini brigu...
    Fokusiraj se na najefektniju akciju, ne gubi vreme na kukanje i nebitne stvari, i posle samo možeš da gledaš kako se najluđi snovi ispoljavaju vrlo lako :)

    ReplyDelete

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci