Wednesday, September 21, 2011

vrata / puerta / tür / door / porte 9


 






































 

IZA VRATA

scenario no.1

Dva mlađa muškarca stoje između zidova od kartonskih kutija i tiho pričaju. Krupniji je nervozniji. Briše znoj sa lica rukavom od crvenog zvezdinog dresa dok sluša hipnotički miran glas svog žilavog kompanjona:
"Tvoje je samo da budeš ovde u ponoć i da otključaš zadnja vrata. Kamion će da bude parkiran ispred njih, a Boško, Mile i ja ćemo da utovarimo pakete".
"Šta ako nas provale? Jedva sam i ovaj posao našao, a u zatvor mi se ne ide. Jesi siguran da niko neće da nas otkuca?"
Jedva primetan prezriv osmeh na suvom, čekinjastom licu je ostao neprimećen dok su umirujuće rečenice klizile kroz njega:
"Ponovo ti kažem da je diša uključen u tal. Noćni čuvari će biti sa druge strane zgrade, a ko pita onu sirotinju za broj lekova? Biće srećni što će uopšte nešto da dobiju. Svi srećni i zadovoljni."

scenario no.2

U mraku velikog praznog prostora čuje se samo tup zvuk kapljanja. Svetlost baterijske lampe osvetljava drveni sto na kojem se nalazi žensko telo koje liči na lutku. Maljave muške ruke energičnim pokretima cepaju krvavu majicu sa likom Merlin Monro. Staklasti pogled ispod smeđih uvojaka deluje nezainteresovano za veliki nož koji se sudara sa kostima grudnog koša.

scenario no.3

Nekoliko starih školskih klupa i par metalnih ormarića u krem-zelenom holu izgledaju kao napuštene igračke. Na stepenicama koje vode u hodnik leži izgužvana zastava sa petokrakom. Na zidu sa leve strane se nalazi prašnjava slika Vuka Karadžića, a sa desne strane se nalazi velika tabla na kojoj su nacrtani zvučni talasi koji predstavljaju signale za kritične situacije. Miris memle dominira prostorom.

1 comment:

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci