Tuesday, March 29, 2011

vrata / puerta / tür / door / porte 6
































IZA VRATA

scenario no.1

Rošavi dečak u crvenoj kariranoj košulji sedi na stolici i svira harmoniku. Pogled mu odsutno luta dok se razigrani tonovi Paganinijeve La campanelle odbijaju od rustičnih zidova mešajući se sa zvukovima metalnih lonaca i pištanja pare koji dolaze iz kuhinje koja se nalazi na kraju dugog, senovitog hodnika iza njegovih leđa.

scenario no.2

Mršavi čovek u beloj košulji i crnom, jednostavnom prsluku sedi za metalnim stolom u unutrašnjem dvorištu i gleda u račune ispred sebe. Jednom rukom pridržava glavu dok drugom ispisuje brojeve po izgužvanim papirima. Visoka žena providne kože izlazi iz unutrašnjosti prizemne kuće i nosi na poslužavniku kozji sir i bokal vina. On je primećuje u momentu dok spušta drveni poslužavnik na sto ispred njega. Njen pogled je zabrinut. Nežno joj dodiruje tanke prste i pokušava da je ohrabri sigurnim, blagim osmehom.

scenario no.3

Kuća je ispunjena ljudima koji sede, stoje i tiho mrmolje između sebe. Neki imaju čaše u rukama, a neki tanjire sa komadima mesa i hleba. I muškarci i žene su u crnom, a deca u svečanim odelima su poslata iza kuće da ne bi remetila sakralnu atmosferu koju stvara kovčeg na sredini centralne, velike sobe. Dve uplakane babe prilaze postolju na kojem gore sveće i ljube crno-belu fotografiju nasmejane žene sa velikim bademastim očima i visokim čelom, a nakon nje ljube Isusa na drvenom raspelu, desno od fotografije.

No comments:

Post a Comment

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci