Sunday, October 25, 2009

3d Noć živih mrtvaca


Kratak izveštaj o 3d kolor izdanju
Night Of The Living Dead:

- Prvo da se zahvalim ne-znam-već-kome ko je odlučio da nas počasti ovim kultnim filmom u odličnom bioskopu.

- Ne očekujte previše od 3d efekata, ipak je 3d rađen na originalnoj kopiji koja je
low budget iz 1968. Dakle, nema metka koji vam leti u glavu, ruke zombija koja se pruža ka vašem vratu itd. Više je siros varijanta nalik onim kartonskim crtanim bajkama za decu koje kad ih otvorite imaju ispupčene delove. Ceo 3d u filmu je u stvari panoramska trodimenzionalnost prostora. Meni ipak jako simpatična. Low budget film - low budget 3d.

- Boja fotografije u filmu asocira na boje iz 50-tih godina. Odličan izbor za fotografiju ovakvog filma!

- O samom filmu je besmisleno da pišem. Toliko je već pisano o njemu da nemam inspiraciju. U svakom slučaju, ako među vama ima ljubitelja horor žanra ( a i filmske umetnosti generalno), a niste gledali ovaj film, sad vam je pružena fantastična prilika da ga gledate i to u ovako otkačenoj varijanti.

- Ko je izmislio/dozvolio/legalizovao princip ždranja kokica u bioskopu treba da završi u paklu. Pogotovo kad gledate film kao ovaj + nema titl pa se mučite da čujete dijalog na engleskom koji se muljavo gubi usled zvuka krckanja kokica oko vas. 70 % večerašnje malobrojne publike je izgleda zalutalo na ovu projekciju privučena samo 3d reklamom. Pa je imala potrebu da svoju nezainteresovanost demonstrira opsesivnim proždiranjem hrane i prepričavanjem tračeva koji, naravno, nemaju veze sa filmom.

- Sve u svemu, neočekivano dobra zabava koja je još jeftinija utorkom kad je bioskopski dan u kolosej bioskopima ( pretpostavljam da je i bolje da se ide utorkom kada na projekciju ne dolaze mentalno izgubljeni parovi koji nemaju ideju gde će subotom uveče).

- Naočare koje dobijate u Kolosej bioskopu ipak nisu one kartonske crveno-plave koje nosite kući, već plastične fensi zelenkaste boje koje vraćate nazad posle projekcije.

Nagradno pitanje:

U kojoj poznatoj seriji se pojavljuje lik psihijatra koji nosi crveno-plave naočare?

1 comment:

  1. Nisam ni videla da je iko pisao o ovom (dogadjaju) kod nas do tvog bloga :) Nas par smo slucajno otisli na taj film, listajuci bioskopski repertoar :D Vec sam gledala tamo dva 3D crtana filma tako da sam znala kako sve to izgleda i fora je samo da dobro obrises naocare, ako to nisu vec, inace bi mogao pomisliti da si pijan :D

    Na trenutke se vidi da je malo losije uradjen taj 3D dodatak (npr kada stoje u travi pa nemaju zavrsetak nogu :D ) ali svejedno, uzivali smo skroz, nikad nisam film ni pogledala u celosti vec samo kultni pocetak i drugu polovinu filma.

    Gledala sam jos koji film u Koloseju i iskreno, iznenadila sam se koliko je publka bila ok (tj svih 20tak u sali); ali ovo je bila subota vece + puno klinaca bez glave, puno ispeglanih devojcica koje ne prestaju da pisu poruke tokom filma i prepricavaju jedna drugoj..neminovno. Ako je ista za utesiti, nije samo u nasoj zemlji tako ;)

    ReplyDelete

PRIčE iz JUžNOG POTOKA

GaYda Mario

My photo
svakom keru je potreban kerovođa

Čitaoci